nieuws

Harry Hilders koopt woningportefeuilles

Financieel

Harry Hilders is bezig zijn woningportefeuille uit te bouwen. Met Garden-End Building kocht hij portefeuilles van Staalbankiers en Dela Vastgoed.

Ingewijden stellen dat vastgoedbelegger en Urban Intrest-eigenaar Harry Hilders achter Garden-End Building zit. Van Staalbankiers kocht Garden-End voor 24,1 miljoen euro 231 woningen. In november 2015 kocht het fonds 117 woningen en vier wijkwinkelcentra van Dela Vastgoed. Het is geen nieuw vastgoedfonds. In Vastgoedmarkt dook Garden-End Building al in 2005 op, toen het bedrijfsvastgoed verkocht. Hilders lijkt weer nieuw leven in het fonds te blazen sinds hij medio 2015 de Duitse winkelportefeuille voor 700 miljoen euro aan Deka Immobilien verkocht. Hilders was samen met Ronnie Rosenbaum eigenaar van D&R Invest. Overigens belegt Hilders al decennia in woningen.

Overigens is Hilders minder vermogend dan tijdschrift Quote voorjaar 2015 schreef. Zijn Urban Interest-portefeuille had volgens Quote een marktwaarde van 500 miljoen euro tegen een boekwaarde van 349 miljoen. Het grootste deel daarvan bestaat echter uit woningen die Urban Interest namens Bouwfonds IM als asset en property manager beheert.

Hilders gold nog niet zo lang geleden als omstreden door zijn vermeende rol in de vastgoedfraudezaak rond Bouwfonds en Philips Pensioenfonds. Hij zou met zijn vehikel Ceylonstaete vastgoed van Philips REIM voor een veel te laag bedrag hebben gekocht via de veroordeelde Philips REIM-directeur Will F. In 2010 kocht hij strafvervolging af namens met een schikking van 39,5 miljoen euro: Justitie kreeg 14 miljoen euro en Philips PREIM 25,5 miljoen. Ook moest hij een taakstraf van 120 uur ondergaan. 

Reageer op dit artikel