nieuws

Inflatie eurozone zakt naar 0,8 procent

Financieel

De inflatie in de eurolanden is in december gedaald tot 0,8 procent.

Inflatie eurozone zakt naar 0,8 procent

Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat dinsdag op basis van een eerste raming. In november bedroeg de geldontwaarding in de eurolanden nog gemiddeld 0,9 procent.

De kleine stijging van het gemiddelde prijspeil vorige maand kwam vooral doordat voedings- en genotmiddelen bijna 2 procent duurder werden. De energieprijzen stabiliseerden op het peil van december 2012. Cijfers voor de afzonderlijke lidstaten van de eurozone zijn nog niet beschikbaar. Het Duitse statistiekbureau meldde maandag wel op basis van voorlopige cijfers dat de inflatie in Duitsland vorige maand is gestegen tot 1,4 procent, tegen 1,3 procent in november. Het Centraal Bureau voor de Statistiek meldt donderdag de ontwikkeling van de inflatie in Nederland in de laatste maand van 2013.

Reageer op dit artikel