nieuws

Veiling bouwkavels Megahome succesvol

Financieel

De opbrengst van de gedwongen veiling op 11 en 12 december van ruim honderd bouwkavels van projectontwikkelaar Megahome bedraagt 3,6 miljoen euro. Met de onderhandse verkoop van nog eens honderd andere kavels wordt dat bedrag ruim verdubbeld.

Veiling bouwkavels Megahome succesvol

Dat meldt vastgoedadviseur DTZ Zadelhoff. Het betrof de grootste online executieveiling die ooit in Nederland werd gehouden. Er werden twaalf ontwikkellocaties voor woningbouw executoriaal verkocht in opdracht van de Rabobank. Robert Kat van DTZ Zadelhoff zei ‘zeer tevreden’ te zijn met het bereikte resultaat. Voor vrijwel alle kavels waren meerdere gegadigden.

De locaties liggen verspreid over Oost- en Noord-Nederland, te weten Almelo (Weggeler en Kollenveld), Balkbrug, Burgum, Borne, Hengelo (Broek Zuid en Noord), IJhorst, Rouveen, Sint Annaparochie en Surhuisterveen. In totaal werden 230 woningbouwkavels verkocht, waarvan 24 al gerealiseerde woningen. Van de woningen waren er al zestien onderhands verkocht. Zes losse woningen zijn op 11 december geveild. De opbrengst per woning varieerde tussen de 140.000  en 180.000 euro, exclusief btw.

Projectontwikkelaar Megahome uit Almelo verkeert al langere tijd in grote financiële problemen. Huisbankier Rabobank Centraal Twente heeft de veiling volgens berichtgeving van RTV Oost afgedwongen, omdat het bedrijf al lange tijd niet meer aan de betalingsverplichtingen zou voldoen. Eigenaar Willy Welles zou ondanks de financiële problemen van zijn bedrijf nog wel 18 miljoen euro ‘dividend’ hebben uitgekeerd aan zijn kinderen. Dat zou volgens de regionale tv-zender ‘voor de Rabobank de druppel zijn geweest die de emmer deed overlopen, waarna alle afspraken werden opgezegd’.

Reageer op dit artikel