nieuws

Hypotheek bereikbaar voor flexwerkers

Financieel

Mensen met een flexibel arbeidscontract moeten eenvoudiger een hypotheek kunnen krijgen. Dit is het uitgangspunt van een pilot van Randstad, Obvion Hypotheken en Vereniging Eigen Huis. Tot 1 oktober 2014 toetsen zij de haalbaarheid van de ‘perspectiefverklaring’.

Hypotheek bereikbaar voor flexwerkers

Hiermee kunnen werknemers met een flexibel contract een hypotheek krijgen op basis van een toets op opleiding, werkervaring, competenties, functie en de arbeidsmarktsituatie. Mensen met een flexibele arbeidsovereenkomst komen nu vaak niet in aanmerking voor een hypothecaire lening, of ondervinden daarbij de grootste moeite. Banken zijn huiverig om hypotheken te verstrekken aan mensen zonder een vast contract en inkomen. Zij hechten veel waarde aan een werkgeversverklaring en de verwachte inkomenszekerheid die een vast contract biedt. Momenteel worden er echter niet veel vaste contracten afgesloten. De perspectiefverklaring moet het mogelijk maken voor mensen met een tijdelijk contract om toch een huis te kunnen kopen.

Reageer op dit artikel