nieuws

Waarde vastgoed Pensioenfonds KLM daalt licht

Financieel

De Stichting Algemeen Pensioenfonds KLM heeft de waarde van zijn vastgoedportefeuille vorig jaar iets zien teruglopen tot 306 miljoen euro.

Het rendement kwam uit op 13,1 procent even hoog als de gebruikte benchmark. Dat is een aanzienlijke stijging in vergelijking tot 2002 toen een rendement werd behaald op de portefeuille van slechts 2,8 procent.De omvang van de vastgoedportefeuille daalde met 8 miljoen euro. ‘Aangezien onroerend goedmarkten meestal naijlen op de economische cyclus, waren de marktontwikkelingen in de Verenigde Staten en Europa niet bijzonder gunstig. ‘Omdat dit te verwachten was, is in 2003 een neutraal beleid gevoerd ten opzichte van de strategische norm’, aldus de directie in het jaarverslag. De onroerendgoedportefeuille is daarom nauwelijks gewijzigd.     

Reageer op dit artikel