nieuws

vastned retail boekt lichte winststijging

Financieel

VastNed Retail heeft zijn totale beleggingsresultaat licht verbeterd in het eerste halfjaar.

Het resultaat kwam uit op 78,4 miljoen euro tegen 76,4 miljoen euro een jaar eerder. Voor het hele jaar rekent het bedrijf op een hoger direct resultaat per aandeel. Het hogere resultaat in de eerste zes maanden van dit jaar kwam zowel door de gestegen waarde van winkelpanden (het indirecte resultaat), als door hogere huuropbrengsten (het directe resultaat). Bezittingen werden 47,6 miljoen euro meer waard tegen 46,4 miljoen euro in 2005. Uit huur ving het bedrijf 30,8 miljoen euro tegen 30,1 miljoen euro vorig jaar. VastNed Retail denkt dat het directe beleggingsresultaat per aandeel over geheel 2006 uitkomt op 3,68 euro per aandeel. Vorig jaar bedroeg het resultaat nog 3,54 euro per aandeel. Eerder zei VastNed Retail over dit jaar te rekenen op een ‘lichte stijging’. VastNed Retail verwacht dit jaar investeringen te doen ter waarde van 100 tot 150 miljoen euro. Eerder ging het bedrijf uit van 75 tot 135 miljoen euro.

Reageer op dit artikel