nieuws

robeco introduceert nieuwe vastgoedcertificaten

Financieel

Robeco introduceert twee vastgoedproducten voor particuliere beleggers: het Robeco Vastgoed Certificaat en het Robeco Real Estate High Yield Certificate.

Deze nieuwe vastgoedcertificaten zijn volgens Robeco voor beleggers die onroerend goed in hun portefeuille willen opnemen, maar het nu niet het juiste moment vinden om te beleggen in een beursgenoteerd vastgoedfonds. In het verleden handelden aandelen in dergelijke fondsen vaak met een afslag (‘discount’) ten opzichte van de intrinsieke waarde. Vanaf 2004 is te zien dat steeds meer vastgoedfondsen de afslag hebben omgezet in een premie. Dit betekent dat een belegger op dit moment meer betaalt dan de waarde van de onderliggende vastgoedportefeuille. Daarnaast vertonen beursgenoteerde vastgoedfondsen een hoge correlatie met aandelenmarkten.De nieuwe Robeco vastgoedproducten zijn een alternatief voor beursgenoteerde vastgoedaandelen. Met het Robeco Vastgoed Certificaat profiteert de belegger met meer zekerheid van de ontwikkeling van de Nederlandse kantorenmarkt. Hiermee participeert een klant niet alleen in de gespreide portefeuille van Nederlandse kantoren, maar ook in de hypothecaire banklening, die is aangetrokken voor de financiering van dezelfde vastgoedportefeuille. Dit zorgt voor extra stabiliteit in de belegging.Het Robeco Real Estate High Yield Certificate biedt de mogelijkheid om met een hoge hefboom te participeren in een gespreide portefeuille van Nederlandse kantoren. Annexum Beheer treedt op als adviseur van Robeco voor de aankoop, het beheer en de verkoop van de kantorenportefeuille.

Reageer op dit artikel