nieuws

kardan vertienvoudigt nettowinst

Financieel

De Israelische investeringsmaatschappij Kardan heeft haar nettowinst vorig jaar meer dan vertienvoudigd.

De winst onder de streep steeg tot 52,6 miljoen dollar, van 4,7 miljoen dollar in 2004. Dat liet Kardan maandag weten. Per aandeel kwam de winst uit op 78 dollarcent, tegen 8 cent in het voorgaande jaar. De omzet steeg meer dan 60 procent tot ruim 546 miljoen dollar.Kardan is voornamelijk actief in vastgoed en financiâle dienstverlening. De onderneming kent ook de divisies Automotive & Consumenter Goods en Communications & Technology. Bij elke groep steeg vorig jaar de nettowinst in vergelijking met het voorgaande jaar. Het beheerd vermogen van de onderneming beliep eind vorig jaar 1,8 miljard dollar, bijna een kwart meer dan aan het einde van 2004.

Reageer op dit artikel