nieuws

iwf duitsland 2 cv geplaatst

Financieel

IMG Vastgoed uit Roermond en Informal Property Partners van Jan Hans Pieters hebben hun tweede Duitse woningfonds geplaatst.

De IWF Duitsland 2 CV krijgt een belegd vermogen van minimaal 200 miljoen euro, waarvan minstens de helft uit eigen vermogen bestaat. Dit eigen vermogen van 100 miljoen euro is al ruimschoots toegezegd door vier institutionele beleggers. Ook de initiatiefnemers van de CV, Jan Hans Pieters, John Utens en Evert de Bock nemen in het fonds deel.De eerste transacties zijn inmiddels afgewikkeld. Als binnenkort (mogelijk nog voor het einde van het jaar) de eerste tranche van de CV is afgerond, zijn er 1.300 woningen, verdeeld over 25 complexen en met een investeringsbedrag van 130 miljoen euro in de CV opgenomen. IWF Duitsland2 CV verwacht over tien jaar op basis van exploitatie en verkoopresultaten een netto effectief rendement na belastingen van tenminste 9 procent over het eigen vermogen te realiseren. De eerste Duitsland CV van IWF heeft een belegd vermogen van 100 miljoen euro en is dit voorjaar al bij twee Nederlandse institutionele beleggers geplaatst.Voor meer details over deze Duitse woningen CV, zie ook het decembernummer van Vastgoedmarkt, dat vrijdag aanstaande verschijnt.

Reageer op dit artikel