nieuws

homburg koopt campeon-complex in münchen

Financieel

Homburg Invest heeft het hoofdkantoor van de Duitse chipproducent Infineon in München gekocht voor circa 400 miljoen.

Het gaat om het Campeon-complex dat in totaal 150.000 m2 bovengrondse ruimte heeft, verdeeld over 12 gebouwen, waaronder kantoren, cafés, restaurants, diverse winkels, kinderopvang, sportfaciliteiten en een gezondheidscentrum. Onder het in totaal 55 hectare grote terrein waarop het complex is gebouwd, is een parkeergarage voor 1980 auto’s. In totaal werken ongeveer 6.000 mensen op het complex. Infineon heeft een huurcontract van 20 jaar en een optie om na 15 jaar het complex te kopen of de huur voort te zetten. Het rendement van de aankoop bedraagt ongeveer 8,5 procent. De koop vindt plaats door middel van de aankoop van 100 procent van de aandelen van Moto Objekt Campeon die op dit moment in handen zijn van CommerzLeasing und Immobilien (CLI). Moto is eigenaar van Campeon. CEO Richard Homburg: ‘Het is een prachtig, begin dit jaar opgeleverd complex in de sfeer van een Amerikaanse campus. Aan de materiaalkeuze, waaronder veel natuursteen, en de tuinen en waterpartijen, is heel veel aandacht besteed. Het complex is speciaal gebouwd voor Infeneon en ik verwacht eigenlijk dat zij hier nooit meer uitgaan. Mocht dat wel zo zijn, dan is het ook heel goed multi-purpose bruikbaar. Het complex ligt iets ten zuiden van München met een eigen afrit van de snelweg en ook een eigen treinstation. In 13 minuten sta je vanaf het complex in het centrum van München’.

Reageer op dit artikel