nieuws

GSI initieert maatschap E-stone Central Europe

Financieel

Global State Investments in Weesp initieert de Maatschap E-stone Central Europe.

De maatschap investeert in drie vastgoedobjecten in Polen, Hongarije en Tsjechië. De maatschap geeft 655 participaties uit van 15.000 euro met een looptijd van ruim vier jaar. De rendementsprognose is 25,7 procent enkelvoudig per jaar. Het investeringsvolume bedraagt in totaal 62 miljoen euro, waarvan 51 miljoen euro met vreemd vermogen wordt gefinancierd. Er wordt geïnvesteerd onder meer in een winkelcentrum van 19.379 m2 in de Poolse provinciehoofdstad Wroclaw (Breslau), bestaande uit drie geschakelde gebouwen en 518 gratis eigen parkeerplaatsen. De gebouwen zijn nagenoeg volledig verhuurd. Het winkelcentrum genereert een hoge cashflow waardoor er vanaf medio 2005 uitkeringen volgen, volgens Global State Investments. Voorts is er geïnvesteerd in een nieuwbouwproject van 47 luxe koopappartementen in Boedapest en het nieuw te bouwen multifunctioneel bedrijvenpark Park West nabij het vliegveld in Praag. Park West zal 45.953 m2 netto verhuurbare commerciële ruimte bieden en een parkeergelegenheid voor 660 auto’s. Naar verwachting wordt in het voorjaar van 2005 met de bouw begonnen.In de 25 maatschappen die sinds 1995 door Global State Investments zijn geïnitieerd en inmiddels afgerond, is volgens het bedrijf een gemiddeld gewogen rendement van 30,8 procent behaald.     

Reageer op dit artikel