nieuws

Grootste Duitse aannemer verkocht

Financieel

Het Duitse nutsconcern RWE heeft zijn dochterbedrijf Hochtief verkocht.

Dat is de grootste bouwonderneming in Duitsland en de op vijf na grootste ter wereld. Het meerderheidsbelang van ruim 56 procent is geplaatst bij institutionele beleggers in Europa en de Verenigde Staten. De verkoop levert ongeveer 900 miljoen euro op en is onderdeel van het streven van de Nederlandse RWE-topman Harry Roels (ex-Shell) om de schulden te verminderen en de activiteiten volledig te richten op elektriciteit, gas, water en afvalverwerking. Hochtief heeft 33.000 werknemers in dienst en boekte vorig jaar een winststijging van 30 procent tot 159 miljoen euro op een omzet van 10,5 miljard euro. Het bedrijf heeft een belang van 48 procent in de Nederlandse aannemer Ballast Nedam.

Reageer op dit artikel