nieuws

goed kwartaal voor hypo real estate group

Financieel

Vastgoedfinancierder Hypo Real Estate Group zag zijn nettowinst (voor belasting) in het eerste kwartaal met 31 procent groeien naar ruim 134 miljoen euro.

Voor heel 2006 verwacht Hypo Real Estate een winst van minstens 530 miljoen euro, wat een stijging zou zijn van 20 procent. Hypo Real Estate Internationaal zorgde voor het leeuwendeel van de winst: die bedroeg 102 miljoen euro, een groei van 23 procent in vergelijking met het eerste kwartaal van 2005. De Duitse tak droeg 33 miljoen euro bij aan de winst, een verbetering met 10 miljoen euro. De groep financierde in het eerste kwartaal voor 5,2 miljard euro aan vastgoedtransacties, waarvan 1,4 miljard euro in Duitsland en 3,8 miljard euro elders werd geleend.

Reageer op dit artikel