nieuws

forse groei vastgoedportefeuille ing real estate

Financieel

De waarde van de door ING Real Estate beheerde vastgoedportefeuille (van ING Real Estate Development en ING Real Estate Investment Management samen) is het eerste kwartaal met 5,8 procent toegenomen tot 52,5 miljard euro.

Daarvan bestaat 49,9 miljard euro uit beleggingsfondsen, terwijl met ontwikkelingsprojecten 2,6 miljard euro is gemoeid. De activiteiten voor vermogensbeheer groeiden met 5,9 procent door een sterke inleg van kapitaal. Er werd in totaal 3,6 miljard euro ingelegd, waarvan 2,3 miljard euro bij ING Clarion. Inclusief de financieringsportefeuille van 20 miljard euro (via ING Real Estate Finance) groeide het onder beheer zijnde vermogen van ING Real Estate 69,9 miljard eind 2005 tot 72,7 miljard euro eind maart 2006. In de verslagperiode lanceerde ING Real Estate Investment Management het European Industrial Fund, een niet-genoteerd pan-Europees fonds, gericht op institutionele beleggers. Eind maart bedroeg de inleg 200 miljoen euro. De verwachting is dat dit op termijn uitgroeit naar 1 miljard euro. ING REIM beheert momenteel 58 vastgoedfondsen in zeventien verschillende landen. De ontwikkelingsportfeuille van ING Real Estate Development groeide van 2,5 miljard euro naar 2,6 miljard euro. In het eerste kwartaal werd het volledig verhuurde winkelcentrum Cannstatter Carré in Stuttgart-Bad Cannstatt geopend.

Reageer op dit artikel