nieuws

equity one sleept dim weer voor rechter

Financieel

De Amerikaanse vastgoedbelegger Equity One sleept Dim Vastgoed voor de tweede maal voor de rechter.

De Amerikanen zijn naar de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam gestapt ,omdat zij het niet eens zijn met het contract van de bestuurders van Dim Vastgoed. Ook wil Equity One een derde commissaris laten benoemen bij Dim, waarin het inmiddels een flink belang heeft. De zaak van Equity One zal volgende week donderdag worden behandeld.De Amerikaanse belegger probeert al geruime tijd Dim Vastgoed in te lijven. Volgens de meest recente cijfers bezit Equity One 45 procent van de aandelen van het vastgoedfonds Dim, dat in Amerikaanse panden belegt. De maatregelen die Equity One eist, zijn gekoppeld aan een verzoek aan de rechter om een onderzoek in te stellen naar vermeend wanbeleid bij Dim Vastgoed.Het contract dat Dim Vastgoed met zijn management heeft, wordt al enige maanden zwaar bekritiseerd. Zowel Equity One als de concurrerende bieder Homburg Invest noemt de afkoopsom van de bestuurders te hoog, net als hun directievergoeding. De bieders zien het managementcontract met Dane Investors Management als een obstakel bij hun overnamepoging. Dim Vastgoed heeft al aangegeven de afspraken met de ingehuurde bestuurders te versoberen. De Amerikanen nemen hier echter geen genoegen mee. Dim Vastgoed houdt op 23 maart ook een aandeelhoudersvergadering, waarin de kwestie van de managementvergoeding zeker aan de orde komt.

Reageer op dit artikel