nieuws

directievergoeding drukt winst dim vastgoed

Financieel

De nettowinst van Dim Vastgoed is in de eerste negen maanden van dit jaar fors gedaald, voornamelijk door de kosten voor het beëindigen van de directie- en managementovereenkomst.

Dat heeft de beursgenoteerde vastgoedbelegger gisteren bekendgemaakt.De nettowinst bedroeg 1,02 miljoen dollar in vergelijking met 22,9 miljoen dollar in de vergelijkbare periode vorig jaar. Exclusief de afkoop van de overeenkomst voor 7,3 miljoen dollar haalde Dim een winst van 8,3 miljoen dollar, hetgeen een daling van 64 procent betekent op jaarbasis. De managementovereenkomst bij Dim kwam onder vuur te liggen van branchegenoten, waaronder Equity One. Dit Amerikaanse onroerend goed bedrijf wilde de vastgoedonderneming uit Rotterdam ook inlijven.Pogingen van Dim om vijandige overnamebiedingen af te weren, leverden het afgelopen halfjaar een extra kostenpost op voor juridisch advies, aandeelhoudersvergaderingen en bijeenkomsten van de commissarissen. Als gevolg hiervan daalde het operationele beleggingsresultaat met 11,2 procent tot 744.000 dollar.Dim handhaaft de verwachtingen voor dit jaar. Dat wil zeggen een operationeel beleggingsresultaat per aandeel van minimaal 10 dollarcent. Het bedrijf verwacht wederom een positief indirect resultaat. ‘Dit zal echter niet van dezelfde orde van grootte zijn als het uitzonderlijk hoge herwaarderingsresultaat over 2005’, aldus Dim. De onderneming verwacht over 2006 een dividend uit te keren van 1,57 dollar per aandeel.

Reageer op dit artikel