nieuws

corporaties lenen flink meer met borgstelling wsw

Financieel

Woningcorporaties hebben gezamenlijk in het eerste kwartaal van 2006 voor 1,9 miljard euro aan leningen aangetrokken onder borgstelling van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW).

In vergelijking met het eerste kwartaal 2005 (waarin 1,3 miljard euro is geborgd) betekent dit een stijging van 0,6 miljard euro. De gemiddelde contractrente van de totale geborgde portefeuille is met zeven basispunten gedaald van 5,06 procent (vierde kwartaal 2005) naar 4,99 procent (eerste kwartaal 2006). Het totaal aan borgstellingen door het WSW bedraagt nu 58,6 miljard euro (inclusief de leningen die nog in behandeling zijn). De stijging van het financieringsvolume, met daarbij het vastleggen van financieringen voor komende jaren, wordt door het WSW verklaard door de rentebewegingen op de kapitaalmarkt en de versnelling van de bouwproductie.

Reageer op dit artikel