nieuws

corio vol vertrouwen over italiaanse rechtzaak

Financieel

Corio heeft er het volste vertrouwen in dat de Italiaanse projectontwikkelaar Gruppo Barletta door de rechter zal worden gedwongen het winkelcentrum bij Napels op te leveren.

Volgens Corio-bestuursvoorzitter Jan de Kreij hebben de Italianen juridisch geen poot om op te staan.De Kreij zei dat afgelopen vrijdag bij de presentatie van de jaarcijfers. Vorige week liet Barletta weten dat Corio naar zijn aanbetaling van 46,8 miljoen euro kan fluiten en dat het bedrijf het uit 2003 daterende contract als verbroken beschouwt vanwege ‘tekortkomingen’.Naar zeggen van De Kreij probeert de projectontwikkelaar op allerlei manieren onder de overeenkomst uit te komen, omdat het winkelcentrum door de sterk gedaalde aanvangsrendementen in Italië en de gestegen bouwkosten veel meer waard is geworden dan de afgesproken prijs destijds was. ‘Ze willen het winkelcentrum gewoon voor een hogere prijs aan een ander verkopen. Maar die vlieger gaat niet op: afspraak is afspraak. En de afspraak is dat het voor die prijs turnkey wordt opgeleverd.’ Hoeveel de afgesproken verkoopprijs precies is, wilde De Kreij niet zeggen, omdat destijds door Barletta zou zijn bedongen dat die prijs niet openbaar zou worden gemaakt. Volgens de Italianen gaat het echter om een koopsom van 165 miljoen euro. Het winkelcentrum zou vorig jaar al moeten zijn opgeleverd. De bouw is afgerond, maar er ontbreken nog enkele vergunningen en een goede aansluiting op het wegennet. ‘Je kunt er nu alleen met een terreinwagen komen.’ De Kreij verwacht dat ze zaak binnen zes maanden kan worden opgelost. ‘Er lopen al enkele maanden diverse rechtszaken.’

Reageer op dit artikel