nieuws

bouwfonds office value fund volgetekend

Financieel

De tweede emissie van Bouwfonds Office Value Fund is afgerond.

In totaal is door (particuliere) beleggers voor ruim 22 miljoen euro ingetekend op certificaten van aandelen. De eerste succesvolle emissie van Bouwfonds Office Value Fund was in januari 2005. Het fonds koopt, exploiteert en verkoopt commercieel vastgoed (hoofdzakelijk kantoren) dat zoveel mogelijk langjarig is verhuurd aan huurders uit de overheidssector of aan financiële instellingen. Door de tweede emissie is de fondsomvang toegenomen tot ongeveer 140 miljoen euro. Het geprognosticeerde gemiddeld enkelvoudige totaalrendement bedraagt 8 procent per jaar gedurende een looptijd van twaalf jaar. Bouwfonds Office Value Fund is in 2004 door Bouwfonds Asset Management geïntroduceerd. Het fonds is een fiscale beleggingsinstelling en heeft een semi open-end structuur, waardoor het voor beleggers onder voorwaarden mogelijk is om maandelijks in en/of uit het fonds te stappen.Bouwfonds Office Value Fund speelt in op de huidige omstandigheden op de Nederlandse vastgoedmarkt door te beleggen in commercieel vastgoed dat langjarig verhuurd is aan huurders hoofdzakelijk uit de overheids- en financiële sector. Door het huidige overaanbod op de Nederlandse kantorenmarkt zal het economische herstel pas op termijn een mogelijk positief effect hebben op de waardeontwikkeling van kantoorruimte. De langjarige huurcontracten met solide huurders bieden beleggers een relatief stabiele inkomstenstroom en een laag risico gedurende deze periode van overaanbod op de Nederlandse kantorenmarkt.Bouwfonds Vastgoedfondsen Beheer treedt op als beheerder van Bouwfonds Office Value Fund en beschikt sinds 12 oktober 2005 over een vergunning in het kader van de Wet toezicht beleggingsinstellingen.

Reageer op dit artikel