nieuws

akron vastgoed lanceert cv akronned viii

Financieel

Akron Vastgoed Nederland is begonnen met de plaatsing van Vastgoed CV AkronNed VIII.

De fondswaarde bedraagt 16 miljoen euro. Een gemiddeld exploitatierendement van in totaal ruim 11,0 procent wordt geprognosticeerd. In het fonds zit een nieuw, kwalitatief hoogwaardig kantoorgebouw op een zichtlocatie in Groningen. Huurder is Gasunie Trade & Supply. Voor een exclusief gezelschap zijn 25 participaties beschikbaar van 200.000 euro.Het gebouw heeft een omvang van 6.400 m2 en is gebouwd in 2004. Het is aangekocht voor 14,4 miljoen euro. Een aantrekkelijke financiering op de hoofdsom leidt tot een verwacht gemiddeld rendement van in totaal 13 procent en een verwachte IRR van 11,3 procent. Huurder Gasunie Trade & Supply behaalde in 2004 een omzet van bijna 12 miljard euro en is eigendom van de Nederlandse Staat (50 procent), Shell (25 procent) en Esso (25 procent).Akron Vastgoed Nederland acquireert, structureert en beheert duurzame vastgoedbeleggingsfondsen voor de Nederlandse particuliere belegger. Sinds 1995 zijn zeven fondsen met een waarde van ruim 100 miljoen euro in de markt Inmiddels zijn de voorbereidingen begonnen voor Vastgoed CV AkronNed IX. Dit nieuwe fonds zal in de zomer van 2006 worden gelanceerd. Voorts oriënteert Akron Vastgoed Nederland zich momenteel op de Oost-Europese markt. In stabiele landen met groeiende economieën als Polen, Tsjechië en Hongarije worden interessante beleggingsmogelijkheden onderzocht om de Nederlandse belegger Europese spreiding aan te bieden, alsmede een aantrekkelijk rendement.Akron Vastgoed Nederland is een volle dochter van de Akron Group. Deze pan-Europese vastgoedinvesterings- en assetmanagementonderneming heeft vastgoedbeleggingen in Nederland, Duitsland, Hongarije, Polen en Oostenrijk. De waarde bedraagt inmiddels ruim 650 miljoen euro, waarvan 350 miljoen euro in Nederland is belegd. In 2005 verwierf Akron voor zijn klanten onder meer het prestigieuze Magna Plaza in Amsterdam.

Reageer op dit artikel