nieuws

aanpassing maximale huurverhoging 2006

Financieel

Medio januari 2006 meldde het CBS dat de inflatie over 2005 is uitgekomen op 1,7 procent.

Dit percentage vormt de basis voor de huurverhogingen per 1 juli 2006. Het ministerie van VROM hanteerde eerder een raming van 1,5 procent inflatie over 2005. Dat meldt de website van corporatiekoepel Aedes. De maximaal toegestane huurverhoging in het gereguleerde huurgebied wordt 3,2 procent (1,7 procent inflatie plus maximaal 1,5 procent reële huurstijging). In het overgangsgebied is de huurstijging een half procentpunt hoger en bedraagt dus maximaal 3,7 procent (1,7 procent inflatie plus maximaal 2 procent reële huurstijging). De toegestane huursomstijging voor gereguleerde zelfstandige woonruimte van corporaties bedraagt maximaal 2,5 procent (1,7 procent inflatie plus 0,8 procent gemiddelde huursomstijging).

Reageer op dit artikel