nieuws

VvE Belang neemt VvE Zonnecoach over

Data en technologie

VvE Belang neemt VvE Zonnecoach over

Enpuls, onderdeel van Enexis Groep, draagt het project VvE Zonnecoach over aan belangenorganisatie VvE Belang.

De VvE Zonnecoach begeleidt en ondersteunt VvE’s en appartementseigenaren die graag zonnepanelen willen.

Deze opzet blijkt succesvol. Al 139 VvE’s hebben in de algemene ledenvergadering besloten om in zonnepanelen te investeren, waarvan 104 VvE’s ook al daadwerkelijk zonnepanelen in gebruik genomen hebben. Deze gerealiseerde projecten zorgen in totaal voor zo’n 2000 ton CO2-besparing per jaar.

Onafhankelijke expert

VvE’s die gebruik maken van de VvE Zonnecoach krijgen een onafhankelijke en deskundige expert – een zogeheten zonnecoach. Die stelt een adviesrapport op en beantwoordt alle technische, juridische en economische vragen zodat de ledenvergadering volledig geïnformeerd een besluit kan nemen. Tot slot helpt de zonnecoach bij het opvragen en beoordelen van offertes.

De VvE Zonnecoach is ontwikkeld door Enpuls, onderdeel van Enexis Groep. Enpuls is opgericht door Enexis Groep om de energietransitie te versnellen. Deze organisatie van visionairs, businessdenkers en conceptontwikkelaars ontwikkelt concepten, die het later kan overdragen aan marktpartijen en overheden.

Reageer op dit artikel