nieuws

AED in ieder complex van Bouwinvest

Data en technologie

Met de plaatsing van een AED aan een woning aan de Gijsbrechtgaarde in Apeldoorn is de complete bestaande woningportefeuille van het Bouwinvest Dutch Residential Fund voorzien van AED’s.

AED in ieder complex van Bouwinvest

Eind november 2018 sloot Bouwinvest een partnerschap met City AED Nederland, om automatische externe defibrillators (AED’s) te plaatsen aan woningen en woongebouwen van het Bouwinvest Dutch Residential Fund. Uit cijfers van de Nederlandse Hartstichting blijkt dat bij een hartstilstand de overlevingskansen verdubbelen met de inzet van een AED. Het uitgangspunt is dat een AED binnen 6 minuten de grootste kans op overleving biedt.

Sluitend netwerk

Met de doelstelling om woongebieden ‘hartveilig’ te maken was Bouwinvest de eerste in de sector die deze stap heeft gezet om een bijdrage te leveren aan een landelijk sluitend AED-netwerk. In totaal plaatste Hacar Elektrotechniek 230 AED’s in de woningen en woongebouwen van Bouwinvest.

Onderhoud en beheer

City AED Nederland heeft besloten om aan Bouwinvest  als eerste institutionele belegger, het Keurmerk HARTveilig toe te kennen. Niet alleen het bedrijf de hele bestaande portefeuille landelijk heeft voorzien van City AED’s, maar ook omdat het onderhoud en beheer geregeld is. Ook bij nieuwe woningprojecten wordt er standaard een AED geplaatst.

Reageer op dit artikel