nieuws

Hoe meet je de kwaliteit van een woningportefeuille?

Data en technologie

Het correct in beeld brengen van de kwaliteit van een vastgoedportefeuille wordt in het licht van de aanhoudende discussies over betaalbaarheid en verduurzaming steeds belangrijker. 

Hoe meet je de kwaliteit van een woningportefeuille?

Redenen te over voor Vastgoedmarkt en Yardi om hier op 22 oktober een ronde tafel over te organiseren. Mede in het licht van de stikstofdiscussie staan ook grote verhuurders voor belangrijke investeringsbeslissingen, waarbij verduurzaming van bestaande bouw en nieuwbouw wordt gezien als oplossing om uit het stikstofmoeras te komen.

Reële prijs

Tegelijkertijd is er de inmiddels slepende discussie over de betaalbaarheid van huurwoningen. Op lokaal niveau proberen gemeenten op alle mogelijke manieren exorbitante huurstijgingen in de vrije huursector aan banden te leggen en ook het Kabinet lanceerde tijdens Prinsjesdag een heel pakket aan maatregelen voor particuliere verhuurders. Maar hoe bepaal je dan wat een reële prijs is voor een woningportefeuille als je behalve de vraag ook de kwaliteit in aanmerking neemt?

Op deze en andere vragen gaan Hans Touw (Redevco), Remco van de Wetering (Newomij), Jaap van der Bijl (Altera) en Robert-Jan Reeuwijk (CBRE) op 22 oktober een antwoord formuleren.

In de uitgave van Vastgoedmarkt die op 22 november 2019 verschijnt, vindt u een verslag van deze bijeenkomst 

Reageer op dit artikel