nieuws

Edge stapt in kantoorontwikkeling in Boston

Data en technologie

Edge stapt in kantoorontwikkeling in Boston

Edge is een joint venture gestapt voor een kantoorontwikkeling van 60.000 m2 in Boston.

Bij de ontwikkeling van 50 WTC Avenue Office Tower werkt Edge samen met managing partner Boston Global Investors (BGI), The Cogsville Group en Eagle Development Partners. Het project ligt in de South Boston Waterfront. Het moet een centrale rol spelen in de ontwikkeling en groei van de wijk Seaport.

De ondertekening voor de joint-venture gebeurde tijdens het Holland Trade Dinner in aanwezigheid van minister-president Rutte en de gouverneur van Massachusetts, Charlie Baker.

Het consortium mikt met het ontwerp op de certificeringen Leed, Well en Sites. Om de gezondheid van de gebruikers te waarborgen krijgt het kantoor natuurlijke elementen en licht optimaliserende atria. Een combinatie van restaurants, winkels en cafés biedt ontmoetingsplekken, ontspanning, inspiratie en gezonde voeding. Gebruikers kunnen hun elektronische apparatuur direct met het gebouw verbinden. Zo kunnen ze deel uitmaken van het netwerk van internet of things. Dit stelt hen in staat om het omgevingsklimaat naar persoonlijke voorkeur aan te passen en informatie over het gebouw te ontvangen.

Minderheden

Het is de tweede aankondiging in een maand van een internationaal project door Edge. In juni kondigde de ontwikkelaar al zijn entree tot de Britse kantorenmarkt aan via de acquisitie van een herontwikkelingsproject in London. Eerder transformeerde Edge het Noord-Amerikaanse hoofdkantoor van Unilever.

Onderscheidend aan het project in Boston is volgens Edge de focus op het betrekken van lokale minderheden en het stimuleren van diversiteit. Een gemeenschapsfonds is in het leven geroepen om de bewoners van Zuid Boston en omgeving in staat te stellen te investeren in het project.

Boston Seaport bevindt zich in een economische hub, omringd door lokale universiteiten en veel academici in gezondheid en life science. Het gebied is een erkende toplocatie voor financiële diensten en technologiebedrijven, aldus Edge.

Reageer op dit artikel