nieuws

Plan Funda voor hypotheekadvies krijgt vorm

Data en technologie

Funda gaat zich daadwerkelijk storten op hypotheekadvies maar gaat daarbij geen eigen adviseurs aannemen, zo maakte Funda-strateeg Tjerk de Boer bekend tijdens am:hypotheken. 

Plan Funda voor hypotheekadvies krijgt vorm

Tijdens het event van am:, net als als Vastgoedmarkt een uitgave van Vakmedianet lichtte De Boer een tipje van de sluier op wat betreft de al eerder bekend gemaakte plannen van het huizenplatform voor het verstrekken van hypotheekadvies.  De Boer liet in zijn presentatie doorschemeren dat Funda geen eigen hypotheekadviseurs zal aannemen. Een partnership onder de naam van Funda of verkoop van leads van hogere kwaliteit zou meer voor de hand liggen.

‘Eigen voet’

Funda is voor 90 procent in handen van makelaarsvereniging NVM. De concurrerende makelaarsorganisatie VBO verwacht dat de huizensite zich in de eigen voet schiet met hun plannen. ‘Als Funda zich gaat bewegen op de hypotheekmarkt, concurreert het platform met hun belangrijkste leveranciers’, reageert een woordvoerder per mail richting am:. ‘Over het voornemen van Funda kunnen we kort zijn: Funda, houd je aan je eigen rol. Het is een platform voor vastgoedobjecten. Laat hypotheekadvies over aan specialisten.’

Reageer op dit artikel