nieuws

Rijksvastgoedbedrijf; cijfers over 2018

Data en technologie

Rijksvastgoedbedrijf; cijfers over 2018
Den Haag Center Court

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft in 2018 voor zo’n 185.000 vierkante meter verhuurbaar vloeroppervlak aan huurtransacties gesloten, zeggen zij in hun jaarlijkse verslag.

De gemiddelde huurprijs voor kantoorruimte die ze betaalden was 149 euro per m2 verhuurbaar vloeroppervlak. Dat blijkt uit een publicatie over huurtransacties van de rijksoverheid op data.overheid.nl, het nationale dataportaal van de Nederlandse overheid.

Van de 41 transacties waar een energielabel van toepassing is, hebben 23 gebouwen label A, 5 label B en 8 label C. De overige vijf transacties betreffen kortstondige huurverlengingen vanwege een voornemen tot verhuizen. De meeste diensten en organisaties van de rijksoverheid zitten in panden die in eigendom zijn (ongeveer 70 procent). Maar daarnaast bieden huurpanden (30 procent) het rijk flexibiliteit als dat nodig is.

Alle verkooptransacties van het rijk zijn sinds medio 2016 openbaar via Data.Overheid.nl. Alle huurtransacties, met uitzondering van die van dienstwoningen en defensielocaties, worden sinds 2017 gepubliceerd. Hiermee levert het Rijksvastgoedbedrijf een bijdrage aan transparantie op de vastgoedmarkt.

Cijfers over aanhuur door het Rijksvastgoedbedrijf worden elk jaar openbaar gemaakt.

Reageer op dit artikel