nieuws

Grootschalig onderzoek naar particuliere huursector

Data en technologie

Voor het eerst sinds meer dan 20 jaar komt er een onderzoek naar de particuliere huursector in Nederland. Vastgoed Belang roep haar leden op om toch vooral mee te doen. 

Grootschalig onderzoek naar particuliere huursector

Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) heeft aan het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) gevraagd een grootschalig onderzoek te doen naar de particuliere huursector in Nederland. De laatste keer dat grondig onderzoek is gedaan naar de particuliere huursector was in 1998.

Betere beeldvorming

Vastgoed Belang, de vereniging van particuliere beleggers in vastgoed, roept haar leden op om massaal deel te nemen aan het onderzoek. ‘In twintig jaar is er veel veranderd. Ook Vastgoed Belang heeft behoefte aan actuele, kwalitatieve en onafhankelijke gegevens over het maatschappelijk belang van de particuliere huursector. Een betere beeldvorming over de activiteiten en motieven van particuliere verhuurders betekent dat er landelijk en lokaal beter overwogen en breder geïnformeerd beleid wordt gemaakt. Hierdoor kunnen ongewenste maatregelen worden vermeden of beperkt.’

Reageer op dit artikel