nieuws

Aareon neemt belang in Nederlands PropTech-bedrijf Osre

Data en technologie

Aareon neemt belang in Nederlands PropTech-bedrijf Osre
Van links naar rechts: Hero de Klaver, Jurjen Thomas, Dr. Imad Abdallah, Arjan van Meer, Jeroen Kuiper

Het doel van de samenwerking in Nederland is om de software van OSRE te integreren in Aareon Smart World en gezamenlijk markten te ontwikkelen. Osre maakt transacties van verkoop en verhuur van onroerend goed efficiënter via haar digitale platform.

Aareon, Europees leverancier van systemen en adviesdiensten voor de vastgoedsector en zijn partners, heeft een belang van 19 procent verworven in het Nederlandse PropTech-bedrijf Osre,  in Amsterdam. Voorheen heette Aareon  SG Automatisering,  hun oplossingen worden gebruikt voor de administratie van 558.000 verhuureenheden in Nederland. Aareon Nederland heeft zijn hoofdkantoor in Emmen en heeft ongeveer 240 medewerkers in dienst.

De toegevoegde waarde van het digitale platform van Osre ligt in de volledige automatisering van vastgoedtransactieprocessen. Van publiceren en onboarden tot het matchen van profielen van kandidaat huurders/kopers en het digitaal tekenen van contracten: bedrijven kunnen transacties sneller, slimmer en veiliger uitvoeren.

Dr. Imad Abdallah, chief digital and ventures officer van Aareon: ‘Onze deelname in Osre past in onze strategie van investeren in startups als onderdeel van ons internationale groeiverhaal. Binnen de Aareon Group werken we samen met veelbelovende PropTech-bedrijven aan de uitbreiding van onze Aareon Smart World-portefeuille ten voordele van de vastgoedsector en zijn partners. Wij zien OSRE als een belangrijke speler in de efficiënte digitalisering van vastgoedtransacties. Dit speelt vooral in ons groeigebied, de commerciële vastgoedmarkt, een belangrijke rol.’

‘We hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten in Nederland om gezamenlijk ons concurrentievoordeel te benutten en onze markten verder te ontwikkelen. De samenwerking is al begonnen. Tegelijkertijd zullen de klanten van Aareon Nederland, Kalshoven Automation en Osre efficiënter kunnen werken doordat de administratieve druk minder wordt en doordat de oplossing van Osre wordt geïntegreerd in Aareon Smart World’, zegt Jeroen Kuiper, Managing Director van Aareon Nederland.

Jurjen Thomas, ceo van Osre: ‘De strategische samenwerking met Aareon is voor ons een belangrijke stap richting de toekomst. Ons doel is om marktleider te worden op het gebied van digitale vastgoedtransacties in Nederland door middel van de best mogelijke technologie. Dankzij de samenwerking met Aareon als investeerder kunnen wij verdere groei realiseren en nieuwe markten betreden.’

Reageer op dit artikel