nieuws

Healthy Workers haalt 1,5 miljoen euro op

Data en technologie

Een gezonde werkomgeving met gelukkige mensen, dat is wat proptech-startup Healthy Workers belooft. Daarmee halen ze anderhalf miljoen euro groeigeld op bij strategische investeerders.

Healthy Workers haalt 1,5 miljoen euro op
Bright offices cairn

De Amsterdammers bieden bedrijven een online dataplatform om de ervaring en het welzijn van medewerkers op kantoor te verbeteren. Healthy Workers werkt volgens een ‘Software as a Service’-model. Bedrijven betalen een vast bedrag per maand per vierkante meter.

De investeringsronde wordt geleid door vastgoedinvesteerder Cairn Real Estate. Ook Dura Vermeer, Impact vastgoed, Eddy Smit (CEO van MVGM) en VORM Ontwikkeling zijn ingestapt. Deze investering volgt op een eerste investeringsronde die in 2017 werd afgerond. Ook bij deze ronde was Cairn Real Estate, dat een vastgoedportefeuille van circa 800.000 vierkante meter heeft, betrokken.

Gezond

Healthy Workers-oprichter Boy Lokhoff: ‘We zijn natuurlijk zeer vereerd dat naast Cairn, grote partijen als Dura Vermeer, VORM ontwikkeling en MVGM vertrouwen in ons product uitspreken. Nederland heeft ruim 54 miljoen vierkante meter kantoorruimte. Ons doel is om deze oppervlakte productiever en gezonder te maken.’
Healthy Workers koppelt objectieve sensor-data aan subjectieve medewerkers-data. De omgevings-sensoren meten bijvoorbeeld real-time het binnenklimaat, het kooldioxide gehalte en de bezettingsgraad. Daarnaast leveren medewerkers continu hun mening over de werkomgeving en hun welzijn via de Healthy Workers web-app. Zo kunnen ze bijvoorbeeld aangeven hoe ze de faciliteiten ervaren, of ze gefocust kunnen werken en of ze lichamelijke klachten hebben.
Data inzichtelijk maken
Een groot deel van de Nederlandse kantoormedewerkers is ontevreden over de werkomgeving. Dat komt bijvoorbeeld door een koude of benauwde werkplek, slecht meubilair of geluidsoverlast. Een slechte werkomgeving kan leiden tot stress, verminderde productiviteit en  lichamelijke en emotionele klachten. ‘Voor bedrijven wordt dit een steeds groter probleem en hierdoor wordt ook het aantrekken en behouden van talent gecompliceerder,’ signaleert Lokhoff. ‘Met Healthy Workers willen wij zorgen voor gezonde en productieve medewerkers. Medewerkers moeten elke dag als ze op kantoor zijn een optimale werkplek ervaring hebben.’

Er veel meer bedrijven zijn die data ophalen in kantoorgebouwen, maar er zijn er maar weinig die het goed inzichtelijk maken

Maarten Briët van Cairn Real Estate: ‘Wij zijn vanaf het begin bij Healthy Workers betrokken, dit is gewoon een nieuwe trend in vastgoed. Wij gebruiken het zelf ook, en bieden onze huurders het basispakket. Huurders kunnen dan zelf nog kiezen voor de uitgebreide variant. Bijvoorbeeld bij het UWV hebben we eerst naar de verzamelde data gekeken en daarna een advies uitgebracht. Bij Pharos in Hoofddorp, waar meerdere bedrijven in een pand zitten, kiezen we voor deze software om de ‘gezondste werk community van Europa’ te creëren.’
Briët zegt dat er veel meer bedrijven zijn die data ophalen in kantoorgebouwen, maar er zijn er maar weinig die het goed inzichtelijk maken: ‘Het creëren van een gezonde werkomgeving is een belangrijk speerpunt in de manier waarop wij naar kantoren kijken. Healthy Workers maakt niet alleen inzichtelijk hoe gezond de omgeving is op basis van harde, meetbare data, maar weet dit ook op slimme wijze te combineren met input van de belangrijkste schakel in dit verhaal en de belangrijkste klant van elk bedrijf: de werknemers! Zij leveren via een gemakkelijke app per dag of per week gegevens aan over hun welzijn.’ Briët geeft aan dat hij in denkt dat dit een trend is die op de lange termijn veel zal gaan betekenen in de kantorenmarkt.

Daan van der Vorm (VORM Ontwikkeling): ‘Ons belang in Healthy Workers onderstreept onze ambities nogmaals om gezonde gebouwen te maken voor onze klanten en om die gebouwen ook op het gebied van binnenklimaat optimaal te houden.’

Gebruikers en investeerders

Enkele bekende afnemers van Healthy Workers zijn Schiphol Real Estate, Dura Vermeer, Royal FloraHolland en UWV. Ook Pharos in Hoofddorp, waar meerdere bedrijven in een pand zitten, kiest voor Healthy Workers om zo naar eigen zeggen de ‘gezondste werk community van Europa’ te creëren. Healthy Workers is in 2015 opgericht door Boy Lokhoff en B. Ventures van Ricardo van Loenen, Guus Meulendijks en Bas van Veggel (Timeless Investments) als mede-oprichter. Inmiddels wordt Healthy Workers ingezet op ruim 75.000 vierkante meter kantoorruimte in tien verschillende kantoorgebouwen in Nederland.

Reageer op dit artikel