nieuws

Nieuw datacenter op AMS1 Campus in Amsterdam

Data en technologie

Nieuw datacenter op AMS1 Campus in Amsterdam

EvoSwitch gaat een nieuw datacenter in Amsterdam bouwen met een zeer energie-efficiënt design. De nieuwe carrier-neutrale faciliteit komt in de EvoSwitch AMS1 datacenter campus in Amsterdam, naast de bestaande datacenter gebouwen.

De bouw van het nieuwe datacenter betreft de eerste fase binnen een grootschalige expansie van EvoSwitch’s datacenter campus in de regio Amsterdam. De roadmap van EvoSwitch voorziet in een uitbreiding van de capaciteit in de komende jaren naar 30 MVA. Er wordt in totaal 6.000 m2 colocatie oppervlak aan de campus toegevoegd, met een beschikbare capaciteit van 7,5 MW bovenop de huidige 15 MW.

Het nieuwe datacenter wordt volledig gescheiden gebouwd van de huidige datacenters op het EvoSwitch AMS1 campus terrein. Het nieuwe AMS1 datacenter (AMS1 campus hal 7, waarbij hal 8 en 9 gepland staan voor volgende ontwikkelfases) zal met de bestaande datacenters verbonden worden via een corridor. De ontwikkeling van het nieuwe datacenter op het bestaande campusterrein zorgt er volgens EvoSwitch voor dat klanten vanaf dag-1 gebruik kunnen maken van reeds aanwezige ‘enterprise-level’ datacenter infrastructuur en een uitgebreide hoeveelheid netwerkverbindingen. Financiële details van de investeringsplannen zijn niet bekend gemaakt.

‘Ons gepatenteerd, in eigen huis ontwikkeld en zeer modulair uitgevoerd datacenter engineering design, biedt stand-alone units inclusief eigen back-up oplossingen met meerdere UPS-en’, zegt Eric Boonstra, CEO van EvoSwitch.

De nieuwe investeringen van EvoSwitch in de datacenter campus in Amsterdam, EvoSwitch AMS1, komt op een moment dat de carrier-neutrale datacenter provider een groeiende vraag ziet in Europa naar colocatie capaciteit en cloud interconnectie services. ‘De groei in de Europese datacenter sector in 2017 viel hoger uit dan ooit tevoren, met name in Amsterdam en Londen, zo blijkt uit recente rapporten van CBRE en JLL’, zegt Boonstra. ‘De bevindingen in de CBRE en JLL rapporten zijn in lijn met onze eigen ervaringen en omzetresultaten in 2017.’

 

Reageer op dit artikel