nieuws

Proptechliefhebber kan op Mipim 2018 hart ophalen

Data en technologie

Proptechliefhebber kan op Mipim 2018 hart ophalen

Vastgoedprofessionals die zich op de hoogte willen stellen van de jongste technologische oplossingen voor vastgoed en stedelijke vernieuwing kunnen hun hart weer ophalen in Cannes. Voor de derde keer op rij vindt tijdens Mipim 2018 ook de finale plaats van de wereldwijde Startup Competitie.

Het wereldwijde startup evenement wordt voor de tweede keer georganiseerd door Mipim in samenwerking met de Amerikaanse proptech partner MetaProp NYC. Volgens Ronan Vaspart, jurylid  en Director of Mipim Markets, hebben voor de derde editie over de hele wereld zo’n 300 startups zich aangemeld, waarvan er 130 geselecteerd zijn voor de voorrondes die in het najaar van 2017 zijn gehouden in New York (Mipim Proptech Summit), Londen (Mipim UK) en Hong Kong (Mipim Asia). In elk van de steden werden drie finalisten gekozen, deze negen uitverkorenen treffen elkaar op woensdag 14 maart in Cannes, tijdens de tweede dag van de driedaagse vastgoedbeurs.

De negen finalisten zijn:

Physee (Nederland), de Delftse start-up produceert zogenoemde PowerWindows. In juni 2017 vierde dit proptech bedrijf dat het er voor het eerst in was geslaagd om zijn stroomopwekkende ramen te installeren in een commercieel vastgoedproject. Het betrof het nieuwe kantoor van Rabobank Eindhoven aan de Vincent van den Heuvellaan. PowerWindows zijn even licht doorlatend als normale ramen.

Grld Edge (Verenigd Koninkrijk), levert cloudbased software die consumenten in staat stelt hun energieverbruik te voorspellen, optimaliseren en te controleren.

Disruptive Tecnologies (Noorwegen), produceert een baanbrekend systeem dat beoogt de kosten door de hele bouwketen heen te reduceren en te optimaliseren.

Alcasa (Verenigd Koninkrijk), een simpel systeem om de rekeningen thuis optimaal te beheren en verwerken.

PlanRadar (Oostenrijk), cloudbased SaaS-oplossing voor bouwdocumentatie tijdens het constructieproces voor vastgoed projecten.

RealAtom (VS), een commercieel vastgoed financieringsplatform dat vastgoedbeleggers in staat stelt om hun leningen efficiënter en tegen betere voorwaarden af te sluiten.

SnapFlat (Hong Kong), een online verhuurplatform waardoor gebruikers geen makelaarskosten meer voor de kiezen krijgen.

Workwell (Frankrijk), biedt een app die werknemers toegang geeft tot alle werkplek gebonden services.

WeMaintain (Frankrijk), een platform dat allerlei beheerdiensten voor commercieel vastgoed, te beginnen met liftonderhoud, op een nieuwe leest wil schoeien.

‘We willen graag trendsetter zijn met onze topics en daarin zijn we volgens mij ook in 2016 weer heel goed in geslaagd’, blikt Vaspart tevreden terug op Mipim 2016, die in het teken stond van de digitale revolutie. Daar vond de eerste finale van de inmiddels fameuze wereldwijde start-up competitie plaats.

Meer over de Startup Competitie van Mipim in het februarinummer van Vastgoedmarkt. 

Reageer op dit artikel