nieuws

ParkBee ontwikkelt door in technologie en Engeland

Data en technologie

ParkBee ontwikkelt door in technologie en Engeland
Wouter de Bruine ontvangt felicitaties bij Realwise

Winnaar van de Groene Baksteen 2017 ParkBee breidt zijn technologie verder uit en expandeert in Groot-Brittannië, vertelt directeur Wouter de Bruine.

Wouter de Bruine straalt. Hij heeft zojuist op het podium in De Hermitage in Amsterdam de Groene Baksteen 2017 in ontvangst genomen. Voor de prijs waren drie startups genomineerd die actief zijn in de deeleconomie.

De Bruine is vooral blij met de prijs omdat deze is toegekend door vertegenwoordigers van de vastgoedsector. JLL heeft genomineerd, maar de bezoekers van het jaarlijkse evenement hebben de parkeerstart-up met een overtuigende meerderheid uitgeroepen  tot winnaar. ‘De afgelopen tijd hebben wij steeds bij vastgoedpartijen de scepsis rondom onze dienstverlening moeten wegnemen. Steeds weer moesten wij prospects over de hobbel duwen. Soms was dat erg vermoeiend. Met deze prijs in de achterzak zal de scepsis een stuk makkelijker te overwinnen zijn.’

ParkBee is – naast het aansluiten van nieuwe parkeergarages in Nederland – op dit moment vooral druk in Groot-Brittannië. Daar is een snel groeiend team bezig met het bewerken van de Britse markt. ‘Om die groei te financieren zijn wij bezig met een nieuwe financieringsronde. Daar gaat veel energie in zitten’, zegt De Bruine.

Veel meer betekenen voor eigenaren

Maar ook op het vlak van technologie zit de start-up niet stil. Het bedrijf ontwikkelt zijn technologie door. ‘Wij merken in de praktijk dat wij veel meer voor eigenaren van parkeergarages kunnen betekenen’, vertelt De Bruine. Veel eigenaren hebben geen flauw idee wat zich in hun garages afspeelt. ParkBee verzamelt door zijn aanwezigheid een schat aan data. ‘Wij zouden op termijn het management voor eigenaren kunnen overnemen.’

ParkBee constateerde dat Britse vastgoedeigenaren clueless zijn over wat er in hun garages gebeurt. ‘Wij kregen in Londen plekken in beheer die er helemaal niet waren. Huurders gebruikten de parkeergarage voor de opslag van dozen. Terwijl zo’n plek daar op jaarbasis 10.000 euro kan opbrengen. Dat heeft ons aan het denken gezet.’

Opsteker voor het hele team

De vastgoedprijs is een opsteker voor het bedrijf en het hele team, stelt De Bruine. Maar eigenlijk is zijn onderneming een technologiebedrijf, met slechts een raakvlak met de vastgoedsector. Dat de kersverse JLL-ceo Pieter Hendrikse ook investeerder en adviseur in het bedrijf is, heeft niets met de toekenning van de prijs te maken, weet hij. ‘We waren genomineerd voor Pieter was benoemd en een notaris heeft de toekenning van de prijs geverifieerd, om elke verdenking van doorgestoken kaart te vermijden.

Reageer op dit artikel