nieuws

CBRE gaat samenwerking aan met ParkBee

Data en technologie

CBRE gaat samenwerking aan met ParkBee
ParkBee - app geeft toegang toto parkeergarage

De internationale vastgoedadviseur CBRE en start-up ParkBee gaan samenwerken. Voor vastgoedeigenaren verhuren zijn onbenutte plaatsen in private parkeergarages.

ParkBee geeft consumenten toegang tot parkeergarages die niet of niet volledig in gebruik zijn. Het gaat om garages in kantoren en bedrijfsgebouwen, die ’s avonds en in het weekend vrijwel leeg staan. Het kan hier ook gaan om gebruik van parkeerplaatsen bij appartementen, die juist overdag beschikbaar zijn.

ParkBee heeft de technologie ontwikkelt om deze locaties met de apps van Parkmobile en Park-Line toegankelijk te maken. Inmiddels zijn dat 45 locaties in Nederland. CBRE beschikt over het beheerapparaat én de beheerportefeuille waarin gebouwen met private garages goed vertegenwoordigd zijn. Voor de gebouweigenaar betekent dit extra rendement. Op dit moment werken ParkBee en CBRE al samen op de kantoorlocaties Mondriaantoren (eigendom van First Sponsor Group uit Singapore) in Amsterdam en kantoorgebouw Nova Zembla aan Winthontlaan 2 (eigendom van Ogon Nederland) in Utrecht.

ParkBee werd onlangs door JLL genomineerd voor de vastgoedprijs Groene baksteen. Tijdens de Expo werd ParkBee uit 700 jonge proptechbedrijven gekozen als één van de 25 exposanten uit het Real Estate Innovation Network (Rein), eerder werd het bedrijf tweede in de start-up competitie tijdens Mipim 2017. In oktober 2016 haalde het ParkBee 1,8 miljoen euro investeringskapitaal op bij beleggers.

Het techbedrijfje werd in de vastgoedsector wegwijs gemaakt door Pieter Hendrikse, vanaf 1 november 2017 ceo van JLL Nederland. Nieuwe concurrenten op deze markt zijn in aantocht, zoals de parkeerstart-up Parkpnp.com van ex-Bilfinger ceo Patrick Kremer. Het Amsterdamse beursgebouw Rai verhuurt overschietende parkeerplaatsen via concurrent Mobypark.

> Lees hier het Vastgoedmarkt-interview met ParkBee-directeur Walter de Bruine: ‘ParkBee: een technologiebedrijf met een vastgoedcomponent‘.

Reageer op dit artikel