nieuws

ABN lanceert online duurzame investeringstool

Data en technologie

ABN lanceert online duurzame investeringstool
Paviljoen Circl ABN Amro op Zuidas

ABN Amro heeft op 27 september een online duurzame investeringstool gelanceerd tijdens een congres van Dutch Green Building Council in ABN-paviljoen Circle op de Zuidas. De tool is een initiatief van de bank en adviesbureau CFP Green Buildings.

De tool geeft inzicht in het energielabel en de mogelijke energielabelsprong. Daarnaast laat het eenvoudig zien welke maatregelen mogelijk zijn, zoals isolatie, ledverlichting en zonnepanelen. Ook wordt integraal voorgerekend wat de investering kost, wat de terugverdientijd en de CO2-reductie is.

Fred Bos, directeur Commercial Banking Clients bij ABN AMRO: ‘Met de online tool stimuleren we onze klanten hun bedrijfspand te verduurzamen. Het is beter voor de omgeving in Nederland en een duurzaam pand heeft eenvoudigweg ook meer waarde. We creëren op deze wijze bewustzijn bij onze klanten en maken het hen vervolgens zo gemakkelijk mogelijk om vanuit één online tool alles te regelen. De inschatting en de berekening, maar ook het contact met leveranciers van energiebesparende maatregelen.’

ABN Amro streeft ernaar om in 2030 al het onroerend goed dat zij financiert alsmede haar eigen kantoren gemiddeld op energie A label te hebben. Zakelijke klanten kunnen nu via de Duurzame Investeringstool kosteloos inzicht en advies krijgen om hun onroerend goed te verduurzamen. Ook kunnen zakelijke klanten de verduurzamingsmaatregelen volledig laten financieren bij de bank.

Reageer op dit artikel