nieuws

Handel in vastgoedaandelen via blockchain in de maak

Data en technologie

Handel in vastgoedaandelen via blockchain in de maak

DLA Piper en Bloqhouse beginnen eind 2017 een pilot om de handel in vastgoedaandelen te structureren via blockchain.

De bedrijven zijn een samenwerking begonnen voor een juridisch verantwoorde tokenization van assets op wereldwijde schaal. Tokenization is het proces waarbij assets digitaal en peer-to-peer verhandelbaar op een blockchain worden gemaakt. DLA Piper brengt de kennis in op het gebied van privacy, toezichtrechtelijke en financiële wet– en regelgeving. Bloqhouse heeft de technische kennis van het bouwen van blockchainproducten.

 Voor de eerste pilot zullen de teams focussen op het tokenizen van een vastgoedfonds, een juridische entiteit die een of meerdere vastgoedobjecten omvat. Eigendomscertificaten van het fonds zullen in tokens worden omgevormd en in werking worden gesteld op de Ethereum blockchain. Tokenhouders hebben recht op het economisch voordeel dat voortvloeit uit de juridische entiteit, namelijk de huurinkomsten minus de beheerkosten van het fonds.

De financiële wereld raakt volgens de samenwerkingspartners steeds meer geïnteresseerd in peer-to-peer-technologieën, zoals blockchain, om assets te verhandelen. Financiële instanties, banken en handelsplatformen zijn wereldwijd op zoek naar hoe zowel digitale assets, zoals Bitcoin, kunnen als real assets zoals vastgoed, kunst, graan of goud kunnen worden verhandeld.

Reageer op dit artikel