nieuws

Woonhave koopt 88 woningen van Syntrus Achmea

Beleggingen

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens een Nederlands pensioenfonds een woningportefeuille verkocht aan Woonhave.

Woonhave koopt 88 woningen van Syntrus Achmea

De Quarter portefeuille omvat 88 woningen, waarvan 32 appartementen en 56 ééngezinswoningen. De woningen liggen in Soest, Moergestel, Hardenberg en Beilen. De koopsom bedraagt ongeveer 19 miljoen.

Woonhave breidt portefeuille verder uit

Jasper Leydes, head of acquisitions bij Woonhave: ‘De komende jaren zullen wij onze portefeuille gestaag blijven uitbreiden met als doel om huurwoningen voor de lange termijn te verwerven en deze zorgvuldig in eigen beheer te blijven verhuren. De Quarter-portefeuille is verworven vanwege de goede kwaliteit van de woningen en de uitstekende locaties binnen de gemeenten.’

Potentie voor huurgroei en uitponden

Ronald Koemans, associate Alternative Investment bij Savills, zegt: ‘Dankzij de uitstekende kwaliteit van de woningen en een goede mix van één- en meergezinswoningen bood de Quarter portefeuille beleggers een unieke kans om een portefeuille te verwerven met zowel een zeer stabiele cashflow als uitpond- en huurgroeipotentie.’

Syntrus Achmea werd geadviseerd door Savills (commercieel) en Core Notariaat (juridisch). Woonhave werd geadviseerd door JLL (commercieel) en Houthoff (juridisch).

Reageer op dit artikel