nieuws

Aedifica ontwikkelt zorgwoningen in Achterhoek

Beleggingen

Aedifica ontwikkelt zorgwoningen in Achterhoek

De Belgische belegger in zorgvastgoed Aedifica breidt zijn Nederlandse zorgvastgoedportefeuille verder uit met een nieuw bouwproject in het Gelderse Vorden.

Aedifica investeert ongeveer 7 miljoen euro in zorgresidentie Villa Nuova, dat een capaciteit van 30 eenheden moet krijgen voor senioren met hoge zorgbehoeften. De zorgresidentie zal plaats bieden aan 28 senioren met hoge zorgbehoeften en zal daarnaast beschikken over 2 (echtpaar-) appartementen voor senioren die zelfstandig willen wonen met zorg en diensten op aanvraag.

Grondpositie verworven

Op 29 november 2019 heeft Aedifica Nederland 2  de eigendom van de grondpositie aan de Zutphenseweg 73 in Vorden verworven voor ca. 2,5 miljoen euro. Het budget voor de nieuwbouw is voorzien op 4,5 miljoen euro.  De totale investering van Aedifica zal op termijn dus ongeveer 7 miljoen euro bedragen.

Uitbater locatie

Villa Nuova zal worden uitgebaat door Stepping Stones Home & Care, een Nederlandse privéspeler die sinds 2007 actief is in de seniorenzorgsector en sinds 2019 deel uitmaakt van de Korian-groep. Stepping Stones baat thans een tiental locaties uit en zal in de nabije toekomst nog verschillende sites in exploitatie nemen. De groep is al uitbater van drie Aedifica-complexen. Voor de Gelderse zorgresidentie werd een nieuwe, niet-opzegbare triple net langetermijnovereenkomst van 20 jaar gesloten. Het initiële brutohuurrendement zal na oplevering van de werken ca. 5,5 procent bedragen.

Kapitaalverhoging

Op 7 mei 2019 heeft Aedifica, actief in België, Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk een kapitaalverhoging van 418 miljoen euro afgerond. Sindsdien heeft het bedrijf voor 335 miljoen euro geïnvesteerd, waarvan 169  miljoen euro nog in de pijplijn zit (nog niet afgerond).

Reageer op dit artikel