nieuws

WDP investeert 70 miljoen in Nederland en België

Beleggingen

WDP investeert 70 miljoen in Nederland en België
Een artist impression van het toekomstige dc in Den Bosch.

Logistiek vastgoedonderneming WDP kondigt drie nieuwe voorverhuurde projecten aan, waarvan twee in Nederland en een in België. De investering bedraagt 70 miljoen euro.

Dat meldt het in Brussel en Amsterdam genoteerde logistieke vastgoedbedrijf. Het leeuwendeel van de investeringen komt in Nederland terecht. Daarmee groeit de Nederlandse WDP-portefeuille eind dit jaar naar circa 2 miljard euro. De waarde van de totale portefeuille zal dan volgens ceo Joost Uwents ongeveer 4 miljard bedragen, tegen 3,5 miljard eind 2018.

WDP wil voor 33 miljoen euro een distributiecentrum realiseren van 55.000 m2 op eigen grond in ‘s-Hertogenbosch. Het terrein, waar ooit de depots van Total Fina, metaalhandel Huiskens-van Erp en een warmtekrachtcentrale van Essent gevestigd waren, is volledig gesaneerd en wordt op duurzame wijze herontwikkeld. Het terrein van 9,3 ha werd begin 2018 aangekocht door WDP. Voormalig eigenaren van de grond waren Heineken, Gemeente ‘s-Hertogenbosch,  Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en RWE. Deze locatie zal voor lange termijn worden verhuurd aan drie partijen: Rorix (Sanitairwinkel) – een (online) verdeler van sanitaire producten, Spierings Smart logistics – een lokale logistieke dienstverlener – en een internationale logistieke dienstverlener. De directe nabijheid van de containerterminal BCT biedt de mogelijkheid tot duurzaam transport van weg naar water. De bouw wordt naar verwachting in het derde kwartaal 2020 opgeleverd. De totale investering is voorzien op ca 50 miljoen euro.

Kivits Groep

In Nieuw Reijerwaard wordt voor Kivits Groep Holding, een logistiek dienstverlener voor de AGF-sector, wordt een nieuw distributiecentrum ontwikkeld van in totaal 26.000 m². Het complex wordt door Kivits gehuurd op basis van een huurcontract van 15 jaar. De locatie vormt een uitbreiding van de bestaande WDP AGF-cluster in de regio Barendrecht. De oplevering van dit nieuwbouwmagazijn is voorzien tegen het einde van 2020. In afwachting van deze realisatie, zijn de activiteiten van Kivits ondergebracht in het WDP-pand te Barendrecht. Het investeringsbudget voor WDP bedraagt circa 28 miljoen euro.

Op de bestaande te herontwikkelen WDP-site aan de Weversstraat 27-29 in het Belgische Londerzeel zal een state-of-the-art nieuwbouwproject worden opgetrokken voor een retailer. Het nieuwe distributiecentrum zal, gezien de strategische ligging langs de A12-autosnelweg Brussel-Antwerpen, de efficiëntie van de goederenstroom verder optimaliseren. WDP zal dit nieuwbouwmagazijn van ongeveer 20.000 m² ontwikkelen, met voorziene oplevering tegen het einde van 2020. Het investeringsbudget bedraagt  9 miljoen euro.

Kapitaalverhoging

Vanwege de aangekondigde kapitaalsverhoging van 200 miljoen euro via een private plaatsing bij een aantal institutionele beleggers is de handel in het aandeel woensdag tijdelijk stilgelegd. De opbrengst is bedoeld voor de financiering van het groeiplan. Sinds de lancering van het nieuwe groeiplan 2019-23 begin dit jaar heeft WDP een totaalvolume aan nieuwe investeringen geïdentificeerd van circa 475 miljoen euro, hoofdzakelijk gedreven door voorverhuurde nieuwbouwprojecten die gespreid zijn over de regio’s waar WDP actief is.

Reageer op dit artikel