nieuws

Wat krijgt Habion voor woonzorgcentrum in Zelhem?

Beleggingen

Wat krijgt Habion voor woonzorgcentrum in Zelhem?

Woningcorporatie voor ouderen Habion heeft woonzorgcentrum De Gouden Leeuw verkocht aan het Belgische Care Property Invest.

Het woonzorggebouw telt drieëndertig zelfstandige appartementen, zeven zorghotelkamers en diverse voorzieningen voor bewoners. De Gouden Leeuw ligt in het centrum van het Gelderse Zelhem. Volgens onderzoek van Vastgoedmarkt in het Kadaster is 8,33 miljoen euro betaald.

De woningen van De Gouden Leeuw zijn bedoeld voor een hoger inkomenssegment. Dit past niet bij de doelgroep van Habion. Habion is een woningcorporatie. De kerntaak van woningcorporaties is het bouwen en verhuren van woningen om de doelgroep van betaalbare huisvesting te voorzien.

Care Property Invest

Peter Van Heukelom, ceo van Care Property Invest: ‘Dit is het negende woonzorgproject dat we effectief verwerven in Nederland. Bovendien betreft het onze tweede samenwerking op korte tijd met De Gouden Leeuw Groep, een Nederlands familiebedrijf dat een waaier aan professionele diensten op het gebied van wonen, zorg en welzijn aanbiedt. Het totale aantal projecten in onze vastgoedportefeuille komt hierbij op 109.’

Care Property Invest verwierf het woonzorggebouw via haar Nederlandse dochtervennootschap, Care Property Invest.NL 6 B.V. Care Property Invest heeft een nieuwe langjarige huurovereenkomst afgesloten voor 25 jaar met de huidige huurder, Woonzorgvoorziening de Gouden Leeuw Zelhem, die de exploitatie van de locatie zal voortzetten.

Adviseurs

ABC Capital begeleidde Habion bij de verkoop. De juridische procesbegeleiding is verzorgd door Pels Rijcken. Care Property Invest werd juridisch geadviseerd door Van Doorne.

Reageer op dit artikel