nieuws

Wat betaalde Real I.S. voor winkelcentrum Rokkeveen?

Beleggingen

Wat betaalde Real I.S. voor winkelcentrum Rokkeveen?

De Duitse vastgoedbelegger Real I.S. heeft winkelcentrum Rokkeveen in Zoetermeer gekocht van Sectie5.

Rokkeveen omvat 10.500 m2 met 45 winkels en is volledig verhuurd. Sectie5 heeft het winkelcentrum in de jaren 2013-2015 gemoderniseerd en uitgebreid. De branchering is verbreed, de twee supermarkten Albert Heijn en Jumbo zijn vergroot en het parkeren is geoptimaliseerd.

Gunstige risico/rendementsverhouding

‘De Nederlandse retailmarkt blijft buitenlandse beleggers aantrekken’, zegt Lodewijk Buijs, director capital Markets bij CBRE. ‘Dat blijkt ook weer uit deze transactie. De vraag is voornamelijk toegespitst op prime highstreetlocaties en convenience-gedreven retail met dominante supermarkten, zoals Rokkeveen. De markt voor dit type product is ongekend competitief.’

‘De Nederlandse markt voor winkelvastgoed biedt ons een gunstige risico/rendementsverhouding’, zegt Alex Schulz, global head of Investment Management bij Real I.S.. ‘Vooral in de nabijheid van economisch sterke locaties zoals Den Haag is er grote vraag naar moderne winkelcentra met een sterke lokale focus, zoals winkelcentrum Rokkeveen. Het winkelcentrum is daarom een aantrekkelijke en solide toevoeging op onze portefeuille in Nederland.’

Derde retailaankoop Real I.S.

Winkelcentrum Rokkeveen is de derde retailaankoop van Real I.S. in Nederland, na de Arena Boulevard in Amsterdam Zuidoost in 2015 en winkelcentrum Parade in Nootdorp in 2017. Real I.S.werd in deze transactie geadviseerd door CBRE en op juridisch vlak bijgestaan door Loyens en Loeff. Sectie5 werd door Houthoff geadviseerd.

De prijs bedroeg 43.950.000 euro, blijkt uit de akte van levering. Verkoper Sectie5 had winkelcentrum Rokkeveen in 2009 gekocht van Unibail Rodamco. Die aankoop gebeurde toen voor Meerstede Vastgoed CV.

Sectie5 deed onlangs ook winkelcentra van de hand in Spijkenisse, Alphen aan den Rijn en Veldhoven. Die drie winkelcentra had Sectie5 in 2014 gekocht als partner van de Amerikaanse vermogensbeheerder Mount Kellett Capital. Aan de koopzijde was Sectie5 onlangs ook actief. Het legde in een joint-venture met Harbert Management Corporation de hand op acht winkelcentra van Dela Vastgoed.

Reageer op dit artikel