nieuws

Wat betaalde muziektycoon Eelko van Kooten voor Gooische Brink?

Beleggingen

Wat betaalde muziektycoon Eelko van Kooten voor Gooische Brink?

Muziekondernemer en vastgoedinvesteerder Eelko van Kooten heeft winkelcentrum Gooische Brink in Hilversum overgenomen. Syntrus Achmea Real Estate & Finance verkocht Gooische Brink namens een klant.

Gooische Brink omvat 16.000 m2 meter bruto vloeroppervlakte verdeeld over drie locaties in het centrum van Hilversum. Het complex is een mix van retail, leisure, restaurants, kantoor en wonen. Onder de huurders zijn Basic Fit, BCC, Triumph, Leonidas, Bakker Bart, Ziengs en lokale ondernemers.

Het door architect Hans Ruysenaars ontworpen complex is in 1998 geopend. Het is op het Hilvertshof in Hilversum na het grootste winkelcentrum in het Gooi. Een derde van het complex wordt op dit moment niet verhuurd. Van Kooten, E.CP en ID Bedrijfsmakelaars zullen het winkelcentrum herontwikkelen.

Dancelabel

Tijdens de aankoop werd Van Kooten geadviseerd door E.CP en ID Bedrijfsmakelaars. E.CP is een ontwikkelaar van vastgoed op vooral complexe, binnenstedelijke locaties en richt zich op retail en leisure. Eerdere projecten van E.CP zijn onder meer het Hilvertshof, Pathé Arnhem, Molenhoek Rosmalen en Keyserstroom Meppel.

Eelko van Kooten heeft zich na de verkoop van zijn dancelabel Spinnin’ Records gefocust op investeringen in bedrijven en vastgoed. Van Kooten heeft de aankoop gedaan via zijn vennootschap Brinker Mall. De verkoper is bijgestaan door Colliers International.

De koopprijs bedroeg 11.821.931,54 euro, blijkt uit de akte van levering. De verkoper is Stichting Achmea Dutch Retail Property Fund.

Reageer op dit artikel