nieuws

Tristan verwerft twee dc’s voor Nederlands platform

Beleggingen

Tristan verwerft twee dc’s voor Nederlands platform

Tristan Capital Partners heeft samen met zijn lokale partner ARC Real Estate Partners voor 25 miljoen euro twee logistieke gebouwen verworven in Oss en Uden .

De objecten zijn gekocht in opdracht van het fonds CCP 5 dat wordt geadviseerd door de in Londen gevestigde vastgoed vermogensbeheerder Tristan Capital Partners.

De acquisitie moet gezien worden als een stap in de opbouw van een Nederlands platform voor logistiek vastgoed. Bedoeling is dat het platform binnen twaalf maanden een volume krijgt van 150 miljoen euro. Focus ligt op logistieke gebouwen die groter zijn dan 10.000 m2.

Het bedrijfscomplex in Oss, dat onderdeel van de Queristics portefeuille was sinds 2006 van Equity Estate, omvat 26.000 m² kantoor- en bedrijfsruimte op een terrein van 42.000 m². Het complex, bestaande uit twee gebouwen, is langjarig verhuurd aan Shiloh Industries, Euro Vast en Vos Logistics. Het is verkocht voor 11.350.000 euro.

Het Udense dc is verworven in een sale & leaseback transactie met retailer Beter Bed.

Kick Van der Wel, directeur bij  Tristan Capital Partners: ‘Tristan heeft al enkele logistieke platforms opgezet in Frankrijk en Tsjechië. Vanwege zijn strategische ligging vormt Nederland een van de grootste logistieke vastgoedmarkten van Europa. Vanwege de snel groeiende e-commerce markt en de enorme vraag naar logistiek vastgoed geloven wij dat investeren in Nederlands logistiek vastgoed erg aantrekkelijk is.’

Reageer op dit artikel