nieuws

Steeds hogere allocatie naar vastgoed

Beleggingen

Steeds hogere allocatie naar vastgoed
Atrium zuidas

De allocatie naar vastgoed van institutionele beleggers is sinds 2012 verhoogd van 8,1 procent naar 11,2 procent.

Dat blijkt uit onderzoek van Inrev, de Europese branchevereniging van niet-beursgenoteerd vastgoed.  Volgens de onderzoekers is de honger naar vastgoed nog niet gestild. Beleggers willen hun vastgoedallocatie opkrikken naar 11,9 procent.

De Europese institutionele vastgoed investeringsmarkt wordt gedomineerd door pensioenfondsen (36,5 procent) en verzekeringsmaatschappijen (42,9 procent). Gezamenlijk bedraagt hun marktaandeel bijna 80 procent.

Belangrijkste reden om te beleggen in vastgoed is diversificatie van de beleggingsportefeuille, gevolgd door het gunstige risico/rendementsprofiel. ‘Core’-beleggingen met een laag risicoprofiel zijn veruit favoriet. Dergelijke objecten zijn goed voor 84,9 procent van alle vastgoedbeleggingen.

Het onderzoek had betrekking op 94 beleggers en negen zogenoemde funds of funds ( fondsen die in andere fondsen beleggen) met in totaal 5,673 biljoen euro aan assets onder management, waarvan 509 miljard euro vastgoed.

 

Reageer op dit artikel