nieuws

Hoeveel leende Investcorp voor The Mark in Rotterdam?

Beleggingen

Hoeveel leende Investcorp voor The Mark in Rotterdam?

Vastgoedinvesteerder en -manager Cromwell Property Group en York Capital Management hebben The Mark verkocht aan Investcorp en mede-investeerder en assetmanager Proptimize.

The Mark is een 22.795 m2 groot kantoorgebouw in Rotterdam. Het was sinds 2015 eigendom van Cromwell Netherlands Diversified Partnership (CNDP). De prijs bedroeg 52 miljoen euro.

Cromwell en York hebben het pand opnieuw in de markt gezet met een andere naam en huisstijl. De receptie is vernieuwd en voorzien van een koffiebar, het restaurant heeft een upgrade gekregen, er is een sportschool gekomen en de huurders kunnen gebruik maken van het meeting centre.

De bezettingsgraad is gestegen naar 85 procent. Cromwell verwelkomde onder meer Maersk/Damco, Baker Tilly en Schreuder Verzekert in het gebouw. De overeenkomsten met Pointlogic Development, Willis Towers Watson en Refresco werden vernieuwd.

30 miljoen financiering

The Mark ligt aan de Fascinatio Boulevard 200 – 300 in Rotterdam direct aan de A16. Het gebouw bestaat uit dertien verdiepingen en heeft evenveel huurders. De kantoorvloeren variëren in grootte van 850 m2 tot 3.000 m2.

De Mik Bedrijfshuisvesting en Van Doorne hebben Cromwell en York geadviseerd. Savills, PwC, Paragon en NautaDutilh adviseerden Investcorp/Proptimize.

Op 4 november heeft The Mark RE een lening afgesloten bij de Duitse financier DZ Hyp met een hypotheekrecht voor een hoofdsom van 30 miljoen euro, blijkt uit de akte van hypotheek. Verkoper Cromwell had in 2015 37.255.000 euro voor het pand betaald aan CBRE Global Investors.

Aantrekkelijke groeimarkt

‘Wij geloven dat Rotterdam sterk gepositioneerd is om te profiteren van de zich versterkende economie van Nederland en dat dit het juiste moment is om deze aantrekkelijke groeimarkt te betreden’, zegt Neil Hasson hoofd van Investcorp European Real Estate. ‘Met zijn strategische ligging, sterke kasstromen, diverse huurdersbestand en een gebrek aan kwaliteitsvol kantooraanbod op de lokale markt om aan de verwachte toenemende vraag te voldoen, voldoet dit object aan al onze investeringscriteria en biedt het extra opwaarts potentieel.’

De wereldwijde alternative investment manager Investcorp lanceerde zijn totale Europese tak in 2017 en heeft in Europa vastgoed ter waarde van ongeveer 600 miljoen euro in beheer.

Reageer op dit artikel