nieuws

Heembouw levert uitbreiding distributiecentrum Brocacef op

Beleggingen

In opdracht van logistiek vastgoed ontwikkelaar en belegger WDP heeft Heembouw het bestaande distributiecentrum van Brocacef op bedrijventerrein Park Forum in Eindhoven uitgebreid.

Heembouw levert uitbreiding distributiecentrum Brocacef op

Maandag, 11 november was de oplevering. Het gaat om een turnkey uitbreiding van 8.500 extra m2 aan het bestaande ‘Brocacef Science Park’ aan Park Forum 1129.

Deze uitbreiding betekende een hernieuwing van de succesvolle samenwerking tussen WDP, Brocacef en Heembouw en haar architectenbureau Heembouw Architecten. Het  distributiecentrum van 10.000 m2 werd in 2014 eveneens door Heembouw en Heembouw Architecten turnkey gerealiseerd in opdracht van WDP. De uitbreiding kende de nodige uitdagingen; zo moest de logistiek van de nieuwe hal naadloos aansluiten op de bestaande hal, waarbij een aantal bouwtechnische aanpassingen noodzakelijk waren.

Met deze uitbreiding verdubbelt farmaceutische groothandel Brocacef zijn capaciteit in Eindhoven en is hiermee voorbereid op de huidige en verwachte groei. Naar verwachting neemt Brocacef de nieuwbouw begin 2020 in gebruik.

De hal wordt op een constant temperatuur niveau gehouden tussen de 15 en 25ᵒc. De komende maanden wordt het geautomatiseerde ordersysteem geïmplementeerd.

Reageer op dit artikel