nieuws

Fidelity koopt Flight Forum 3846-3930 in Eindhoven

Beleggingen

Fidelity koopt Flight Forum 3846-3930 in Eindhoven

Fidelity International heeft voor het Fidelity Eurozone Select Real Estate Fund het gebouw aan Flight Forum 3846-3930 in Eindhoven aangekocht voor 18,8 miljoen euro.

Het light industrial complex met een totaaloppervlakte van circa 19.000 m2 is verworven middels een off-market ‘sale-and-leaseback’-transactie. Stabilo huurt het gebouw terug voor een periode van 15 jaar.

‘De Nederlandse markt en zeker Eindhoven als vijfde stad van Nederland is erg in trek bij beleggers. Het object ligt op het Flight Forum business park nabij de luchthaven en betreft een multifunctioneel en kwalitatief zeer hoogwaardig gebouw’, zegt Maarten Frouws, Investment Manager bij Fidelity International. ‘Door de langjarige huurovereenkomst met een goede huurder past deze defensieve investering zeer goed bij onze beleggingsstrategie en biedt het onze beleggers een zeker en stabiel direct rendement.’

Frouws vervolgt: ‘Met deze aankoop benaderen we met het Fidelity Eurozone Select Real Estate Fund een fondsvolume van ongeveer € 1 miljard. Op korte termijn willen we onze Nederlandse commerciële vastgoedportefeuille verder uitbreiden met kantoren, logistiek maar ook mixed-use projecten.’

Fidelity werd geadviseerd door Dirk Berendsen van Weebers Vastgoed Advocaten, TLF Real Estate, SGS-Search en Deloitte Real Estate Tax.

Reageer op dit artikel