nieuws

Europa Capital koopt 75.000 m2 bedrijfsruimte

Beleggingen

Europa Capital koopt 75.000 m2 bedrijfsruimte
Tot de gekochte portefeuille behoort Kwartsweg 34 in Bleiswijk.

Europa Capital en ARC Real Estate Partners hebben aan hun investeringsplatform Dutch Urban Light Industrial Platform een portefeuille van acht semi -industriële objecten toegevoegd.

De portefeuille omvat 75.000 m2 en is gekocht van  Altera Vastgoed, ten behoeve van Europa  Capital value-add fonds, Europa Fund V. Dit fonds wordt geïntegreerd in DULIP.

De acht gebouwen zijn voor  95,7 procentverhuurd aan vijftig huurders, waaronder Sanquin Bloedvoorziening, BAM en  Welzorg Nederland.  De gemiddelde huur bedraagt 59.40 per m2 per jaar met een resterende looptijd van de huurcontracten van drie jaar. De objecten zijn gesitueerd in Amsterdam, Bleiswijk en Lijnden de Randstad, alsmede Best en Son en Breugel bij Eindhoven.

Voor DULIP is het de vierde transactie sinds maart. Met deze acquisitie meegerekend heeft het platform nu 31 objecten met een waarde van ruim 100 miljoen euro en 160.000 m2 verhuurbaar oppervlakte. In oktober kochten Europa Capital en ARC Real Estate Partners  een light industrial portefeuille van 29,000 m2 van Looije Properties.

ARC Real Estate Partners

DULIP wordt beheerd door Europa Capital’s lokale  partner ARC Real Estate Partners. Het platform focust op locaties met een sterke gebruikersvraag naar light industrial assets  die gedreven wordt door e-commerce en bedrijven die zich dichtbij stedelijke agglomeraties willen vestigen.

James Fortescue, partner bij Europa Capital: ‘Deze laatste acquisitie was een mooie kans om de portefeuille van DULIP te vergroten met objecten die allemaal gelegen zijn bij grootstedelijke agglomeraties en uitstekend toegankelijk zijn.  Nederland heeft een open en sterke economie, met een florerende industriële sector en mkb en een sterke groei van het online winkelen en toenemende behoefte aan last mile delivery.’

Adviseurs

Cushman & Wakefield en  JLL traden op namens de verkopende partij. Europa Capital werd geadviseerd door ARC Real Estate Partners.

Reageer op dit artikel