nieuws

Bouwinvest koopt 139 appartementen in Eindhoven

Beleggingen

Bouwinvest koopt 139 appartementen in Eindhoven

Het Bouwinvest Residential Fund koopt 139 huurappartementen in het project De Gebroeders gelegen in de wijk Oud-Strijp in Eindhoven.

In totaal omvat het project 188 woningen en appartementen waaronder ook 49 woningen bestemd voor de verkoop.

De Gebroeders is een nieuwbouwontwikkeling bestaande uit de twee deelprojecten De Lodewijk en De Willem. De verkoop van de 49 koopwoningen is inmiddels gestart. Bouwinvest koopt 52 woningen in De Lodewijk en 87 woningen in De Willem. De projecten liggen aan de Willemstraat in de buurten Philipsdorp en het Vonderkwartier, in de binnenring van Eindhoven en op loop- en fietsafstand van de binnenstad.

Met de gemeente Eindhoven is afgesproken dat 60 appartementen worden verhuurd in het middenhuursegment. De komende 10 jaar blijven deze woningen ook in dit segment beschikbaar. Bovendien zal bij de verhuur van deze woning een voorrangsregeling gelden voor huurders die in Eindhoven een sociale huurwoning of koopwoning van maximaal  300.000 euro achterlaten.

Burgland heeft in 2017 de gronden aangekocht en heeft in samenwerking met de gemeente Eindhoven en omwonenden invulling gegeven aan de twee locaties die al meer dan 45 jaar vroegen om herontwikkeling.

De realisatie is in handen van Ten Brinke Zuid uit Helmond en start in januari 2020. De appartementen worden naar verwachting in het voorjaar van 2022 opgeleverd.

Reageer op dit artikel