nieuws

Zorgvastgoed: de Canadezen komen

Beleggingen

Het Canadese NorthWest Healthcare Properties REIT en de Eindhovense projectontwikkelaar Focus Real Estate gaan samen een portefeuille met Nederlandse zorgvastgoed opbouwen. 

Zorgvastgoed: de Canadezen komen
Het zorgbedrijf van Equipe in Rotterdam

De partijen starten deze samenwerking met de inbreng van de kliniekportefeuille van Focus, klinieken in onder meer Rotterdam en Hilversum waarin de commerciële zorgaanbieder Equipe is gevestigd. Het gaat om voormalige kantoorpanden, die door Focus zijn getransformeerd tot klinieken van hoge kwaliteit en die langjarig zijn verhuurd.

Trend ingezet

Het Capital Markets team van CBRE heeft de samenwerking tussen beide partijen geïnitieerd en de afdeling Debt & Structured Finance heeft NorthWest ondersteund bij de financiering van de klinieken. Jeroen Hermus van CBRE: ‘Wij zien dat buitenlandse toetreders graag samenwerken met professionele Nederlandse beleggers en asset managers. Zo kunnen zij hun Nederlandse portefeuille gecontroleerd verder uitbreiden. We zijn er dan ook van overtuigd dat deze trend de komende jaren verder zal doorzetten.’

Reageer op dit artikel